Türkiye’nin En Büyük Hosting Firması Natro, Team Blue tarafından satın alınıyor.
Team Blue, Natro hisselerinin% 100’ünü mevcut sahipleri olan Tolga Kabakçı ve Hüseyin Caymaz’dan satın alacak. Natro istanbul ofisinde 70 çalışanı bulunan şirket, CEO’su Nedim Mitrani liderliğinde faaliyet göstermeye devam edecek.
Team.blue ile birlikte Natro, bölgede daha fazla genişleme için iddialı planlarını sürdürmeye devam edecek gibi gözüküyor.
Bilindiği üzere Natro 1999 yılında kurulan ve Türkiye’nin önde gelen hosting sağlayıcılarından birisi. Alan adları, web barındırma çözümleri, e-posta, sanal sunucular ve çeşitli güvenlik çözümlerini içeren kapsamlı bir ürün yelpazesine sahip. Ayrıca 120.000’den fazla müşteri ve 500.000 + alan adının kayıtlı olmasıyla birden fazla pazar segmentinde lider konumda..
Team Blue ise Avrupa’nın önde gelen hosting firması ve Combell, TransIP, Register Group, UnoEuro, Hosting Ireland ve DanDomain gibi birçok farklı markaya sahip. Avrupa’da toplam 10 farklı ülkede hizmet vermekte olan firma, 2 milyondan fazla kişi ve kuruma hizmet vermekte.
Team Blue Ceo’su Jonas Dhaenens “Türkiye’deki işletmeler için kullanımı kolay ve güvenilir dijital araçlar sunmak Natro’nun misyonunun merkezindedir. Natro müşterileri için her gün bu sözü veren 70’den fazla yeni meslektaşımı ağırlamaktan heyecan duyuyorum.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Satışın her iki tarafa hayırlı olmasını dileriz. Bu birleşme ile umarız kazanan Türk web hosting kullanıcıları olacaktır.
Kaç paraya satıldığı belli oldu mu?
30 milyon dolar gibi bir rakam olduğu yazıyor bazı kaynaklarda